diumenge, 22 de març del 2009

Dia Mundial de la Poesia!

Abellera fosca

Ahir, amb els primers sospirs del sol, la Mercè i jo vam enfilar-nos, assedegats de poesia, cap als boscos dels massís del Port. S'atansen els tallers de primavera (Observació d'Aus 8 i 9 de maig; Orquídies 22, 23 i 24 de maig, 4 de juliol i 9 de setembre), i volíem saber quins nous refilets amaraven les nostres boscúries estimades i quins nous colors sadollaven el sotabosc i també certes formoses planúries, per on les fades i els follets passegen, els primers dies de primavera. La simfonia de cants de moixons va ser sorprenent (bitxacs, mallerengues, pica-soques, caderneres, pinsans, raspinells, passerells...), talment com una esllavissada de versos; i les acolorides llampegades del romer florit, de la petitíssima flor de la boixerola, Flor de la boixerola (xicoteta com el cap d'una mosca!)

de la primera orquídia, que esclatava com un regal davant la nostra ànima, atenta als seus dèbils sospirs! Era la prometença d'un dia curull de poesia! A la tarda, al Centre del Comerç, l'Albert Roig ens saciava la nostra set de bellesa; cada un dels seus seductors versos, cada alenada,

cada pinzellada que dibuixaven els seus dits enlaire, omplien l'ambient de tenuïtat exquisida.

2 comentaris:

fERRAN... ha dit...

Tan de bo la poesia, fos una de les principals assignatures a totes les escoles.
GRÀCIES per oferir-mos aquestes belles imatges acompanyades de sabies paraules, i GRÀCIES també, a tu i a la Mercè per fer-nos adonar de les meravelles que ens envolten tant aprop de casa.

Màrius ha dit...

Hola.
Moltes gràcies per avisar, avui he sortit a cercar les primeres i, com veuràs al meu bloc, hi ha hagut èxit.